Flavinárium növény terápia - Flavin, Vita Crystal termék vásárlás

Keresés
Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin TOP10 termékek

Betegségekről hírek, Flavin cikkek
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára

Változókor, klimax

A változókor - másnéven klimax - nem betegség. Egy állapot, melyet a változó korú nők hormonháztartásának, a hormontermelés egyensúlyának felborulása eredményez. A petefészek zsugorodásával kezdődő folyamat, mely a menstruáció teljes megszűnésével ér véget. A klimax legfőbb jellemzője, hogy az ösztrogénhormon szintje csökken, végül leáll.

Változókor, klimax tünetei:
A hőhullámok, a hüvelyi szárazság, az ízületi fájdalmak, a hangulati változások vagy a depresszió. Az asszonyok 25-30%-a igényel orvosi beavatkozást a kellemetlen tünetek enyhítése végett.

  • Perimenopauza: Menopauza előtti állapot. A petefészek szabálytalan működése jellemzi, mely széles határértékek közti hormonszintváltakozást - s ezzel különféle változókor tüneteket - idéz elő.

  • Hőhullám: Meleg vagy forró érzet, amely a fejtetőn kezdődve halad a lábak felé; elsődlegesen a fejbőr, az arc és a nyak területe érintett, de gyakran az egész testet elönti a bőrpír és az izzadság. Ezt követően a testhőmérséklet leesik, enyhe hidegrázást hagyva maga után. A hullámot szívdobogás érzés, szorongás, izgatottság kísérheti, pár másodperctől akár egy óráig is eltarthat, és van, hogy óránként ismétlődik. A leggyakoribb változókor tünet: 55-75%-ban fordul elő.

  • Hüvelyszárazság: Az ösztrogén szint csökkenése miatt alakul ki. A vátlozó korú nők csaknem felének kell szembenéznie e kellemetlenséggel. Legegyszerűbb megoldása a hüvelyi síkosító használata, amely házaséletet élő nőknél megszünteti a kényelmetlen érzést és az esetleges irritációt. Tartós hüvelyirritáció vagy gyulladás esetén természetesen fel kell keresni az orvost.


Változókorban mire kell odafigyelni, betegség megelőzés:

  • Csontritkulás: A változókori, élettanilag normális csontvesztés mintegy évi 3-5 %, ennél nagyobb mértékű csontvesztés esetén beszélünk csontritkulásról. Csontjaink belső szöveti felépítését, szerkezetét, tömegét az építő és bontó folyamatok állandóan alakítják. Menopausában fokozott figyelmet kell szentelnünk a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, ezen belül a kalcium-, a magnézium és a D-vitamin bevitelnek és a mozgásnak is.

  • Depresszió, levertség: A változókor a menopauzát (utolsó normális vérzés) megelőzően 1-5 évvel kezdődhet, és az azt követő akár 5-10 évet is magába foglalja. Sokat segít egy szerető család közelsége, stresszoldó hatású gyógynövény termékek alkalmazása. Ha elhatalmasodni látszik a változókori depresszió keresse fel nőgyógyászát, háziorvosát.


Mivel lehet megelőzni a kellemetlen tüneteket és betegségeket:

  • Antioxidáns: Olyan vegyület, mely a levegő hatására bomló anyagok oxidációját akadályozza, tartósítja a vitaminokat, lassítja az öregedés folyamatát. A fitoösztrogének, az A-, C-, és E-vitaminok hatékony antioxidánsok.

  • Fitoösztrogén: Növényi hormon, mely az emberi test öszrogénreceptoraihoz kötődve ösztrogénszerű hatást vált ki. Ezáltal a test - bár gyengébb hatású növényi ösztrogénnel kapcsolódik - megszünteti vagy legalább csökkenti a menopauzális (változókori) tüneteket. Azoknak a nőknek, akiknek ösztrogéntermelése ingadozik - néha nagyon erős, néha nagyon gyenge -, optimalizálja az ebből adódó kellemetlenségeket.

Top10 termékek:

kedvenc oldalam

Kattintson a kiválasztott termék nevére: leírás, ár, vásárlás  

Villarosa kapszula 60db leírása, ára, vásárlás Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Villarosa krém, Wild Yam hatóanyag 40ml leírása, ára, vásárlása Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára

Villarosa krém

FitoEssence kapszula 100db, FitoEssence kapszula 100db+Fitoessence krém 2x80ml, Fitoessence krém 2x80m leírása, ára, vásárlás Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Gránátalma kivonat kapszula 100db, Gránátalma kivonat kapszula 250db leírása, ára, vásárlás Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Olimpiq SXC 200% 30db+30db, Olimpiq SXC 200% 60db+60db őssejt terápia leírása, ára, vásárlás Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Medicannabis olaj 200ml leírása, ára, vásárlás Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db leírása, ára, vásárlása Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
OM Relax kapszula 100db, OM Relax kapszula 250db leírása, ára, vásárlás Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Ösztro Balance kapszula leírása, ára, vásárlása Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
 
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
 

Fitoösztrogének - Milyen táplálékban találhatók és milyen hatásuk van?

A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan, a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani. Az emberek már régen felfigyeltek arra, hogy vannak olyan növények, amelyek az állatok nemi működésére hatással vannak. A legismertebb, az 1940-es években az ausztrál juhok lóherebetegsége volt, ami terméketlenséggel járt. Ezt az egyoldalú bíborhere fogyasztás okozta, ami az állatoknál petefészek cisztát és meddőséget idézett elő. Más állatokra, a juhok által elfogyasztott bíborhere mennyiség semmilyen káros hatással nem volt.

Milyen táplálékokban találhatók meg a fitoösztrogének?
Az emberi táplálkozásban is szerepet játszó fitoösztrogének leggazdagabb forrása, a szója és a lenmag. Ezek hatásos vegyületei az izoflavonoidok illetve a lignánok.
Számos más növényben - legalább 300-ban - is ki lehet hasonló növényi ösztrogéneket mutatni, de annyira kis mennyiségben hogy nincs jelentős szerepük.
A fitoösztrogének szervezetben való aktiválódásához a bélbaktériumok szükségesek, ezek alakítják át az inaktív vegyületeket hatásos fitoösztrogénekké. Antibiotikum kezelés csaknem teljesen hozzáférhetetlenné teszi a növényi ösztrogéneket a szervezet számára.

Van ahol tradicionálisan több fitoösztrogént fogyasztanak
Vannak olyan népek, amelyek tradicionálisan nagyon sok fitoösztrogén hatású élelmiszert fogyasztanak. Japánban például hagyományosan sok szójaterméket esznek (pl. tofu). A japán férfiak és nők viszont nem szenvednek hormonproblémáktól e miatt, és a terhességek bekövetkezésének aránya sem rosszabb.

Kimutatták, hogy a fitoösztrogének gyorsan bomlanak le a szervezetben, és hamar, 1-3 nap alatt ki is ürülnek onnan.
Ráadásul nagyon érdekes tulajdonságuk, hogy vannak olyan szerveink, ahol ösztrogénszerű hatást váltanak ki, és vannak olyan szerveink, ahol gátolják az ösztrogén hatását. Ezért is nevezik SERM-nek, azaz szelektív ösztrogén modulátor-nak ezeket az anyagokat. Manapság is kutatások tárgyát képezik ezek a vegyületek, hogy a pontos hatások feltérképezése megtörténjen.

A szója és a lenmag előnyei
A szójában gazdag táplálékot fogyasztó vidékeken, ritkább az emlőrák, a prosztatarák enyhébb lefolyású, kevesebb a béldaganat előfordulása is. Utóbbinál az is közrejátszhat, hogy a távolkeleti népek étrendje zöldségekben, tehát rostokban gazdag.
A fitoösztogéneket tartalmazó élelmiszerekről - szója, lenmag - kimutatták azt is, hogy jótékony hatással vannak az érfalakra, csökkentik az érelmeszesedést és az ezzel járó szövődményeket.
Mindezért viszont nem az ösztrogénszerű komponens a felelős egyedül, hanem a szójababban és a lenmagban található többi anyag, rostok, lecitin stb. is. Ezek a finomított termékekből hiányoznak.
A menopauza utáni csontritkulásra is jótékony hatást láttak, és hasonlóan csökkentették a változókor kellemetlen tünetét, a hőhullámokat is. A japán nyelvben például nincs is szó a hőhullámra.

Káros, ösztrogén hatású anyagok
Vannak olyan ösztrogén hatású anyagok, amelyek nem ilyen jótékonyak. Sok gabonaféle fertőződhet fuzárium gombával a termesztés folyamán. Ezek a gombák mérgező anyagokat, toxinokat termelnek.
A legjelentősebbek közül kettőt emelnék ki, az egyik a DON-toxin (deoxinivalenol), amely hasmenéses betegséget okoz, a másik a ZEA-toxin (zearalenon), amely ösztrogénszerű hatással bír. Ezt nem nevezhetjük fitoösztrogénnek, mivel a gomba nem növény, ám hatásaival számolni kell.
Sajnos ezek az anyagok még sütéskor sem válnak hatástalanná. Folyamatosan, nagy mennyiségben fogyasztva, hormonális problémákat okozhatnak. Ezeket a toxinokat vizsgálják a feldolgozandó gabonákban, eü. határérték van rájuk megadva.
Miután ezek a gombák a gabonaszemek felszínén találhatóak legnagyobb mennyiségben, leginkább a teljes kiőrlésű magvakból készült termékekre kell odafigyelni. Csak ellenőrzött forrásból vásároljunk!
Magyarországon a legutóbbi fuzárium-fertőzéses esetek vizsgálatakor, inkább a hasmenést okozó toxint találták meg a vizsgált termékekben, mint a hormonhatással rendelkezőt.

Mindenesetre azt javasolják, hogy az ételeinket változatosan állítsuk össze, így ha valamiben kicsit magasabb is az esetlegesen káros anyagok aránya, mivel kis mennyiségben kerül az asztalra, nem fog problémát okozni.

Forrás: Webbeteg.hu Szerző: Dr. Fáklya Mónika http://flavin7hydrogen.eu/hircikk/hir108.html

 
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
 
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára

Boldog és kiegyensúlyozott maradok a változás időszakában.

Szeretettel áldom a testemet.

Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára

Olvassa el a mantra kijelentéseket. Amennyiben elfogadja és magáénak érzi, ismételje minden nap többször! Otthon leghatásosabb a tükör előtt, ha nem otthon van akkor gondolatban is megteheti, úgy is tökéletes.

Forrás: Louise Hay: Éld az életed c. könyv

 
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Klimax, változókor fontos tudnivalók, Flavin étrendkiegészítő, élelmiszer, kozmetikum és egyéb termékek növény flavonoid és ásványianyag hatóanyagok, antioxidáns hatás, Flavinárium TOP10 termékek tulajdonságai, összetevői, leírása, vásárlás, ára
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz